Fria resor för elever med skolkort mellan hemmet och skolan

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna har klargjort att elever som beviljas skolkort för bussresor mellan hem och skola i höst kommer kunna resa fritt på skolkortet när det gäller resor till och från skolan. 

Dalatrafiks fövaltningschef Bengt Benjaminsson säger till SVT Dalarna att det inte finns någon begränsning när det gäller antal fria resor per skoldag.

Dalatrafik har tidigare meddelat tidsramar inom vilka två fria resor per skoldag skulle ske men de tidsramarna och begränsningen av antal fria resor är nu borttagna för att de inte stämde överens med de överenskommelser som finns gällande skolskjutsverksamheten.

En av de som påtalat de problem som de begränsade resorna skulle innebära är kommunalrådet Mats Nilsson (S) i Säter. Hör honom och regionrådet Ulf Berg (M) i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarnas unga på bussen

Mer i ämnet