Foto: SVT

Fyra unga män åtalas för rånmisshandel i Krylbo

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män, de flesta under 18 år, åtalas vid Falu tingsrätt för en brutal rånmisshandel i Krylbo i september då två män blev påhoppade och bestulna på bland annat ett par byxor.

Gärningsmännen ska ha angripit de båda männen vid 21-tiden en fredagkväll i Krylbo. Enligt åtalet ska gärningsmännen ha utdelat flera slag mot huvudet och överkroppen mot den ena mannen och bland annat slagit en flaska eller liknande föremål i huvudet på den andre.

Sa att han hade pistol

En av gärningsmännen ska också med hot om att han hade en pistol med vilken han skulle skjuta den ene mannen tvingat till sig dennes byxor och mobiltelefon.

Efter rånmisshandeln tog sig de två attackerade männen, som är i 18-årsåldern, till akutmottagningen i Avesta för omplåstring.

Senare under natten kunde polisen gripa de första två av de misstänka gärningsmännen i centrala Avesta.

Erkänner misshandel

En av de nu åtalade männen erkänner misshandel men förnekar brott i övrigt. De tre andra medger visst våld mot de två målsägande men förnekar brott.

Som bevis lägger åklagaren fram tre vittnesförhör samt fotografier och beslagsprotokoll från en husrannsakan där de stulna byxorna hittades i en lägenhet som de misstänkta gärningsmännen befunnit sig i under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.