Gagnef satsar på nya och fräscha skolor – här tas första spadtaget

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen togs första spadtaget för ombyggnationen och renoveringen av Djurmoskolan i Gagnefs kommun. Den första delen i en satsning på uppfräschning och ombyggnation av flera skolor i kommunen.

Gagnefs kommun har sett en ökning av barn i både grundskola och förskola och gör nu därför en satsning på att bygga ut och förnya bland annat skolan i Djurmo. Renoveringen kan på sikt ge plats åt ytterligare 30-40 elever på skolan om några år och den nya Djurmoskolan som ska stå klar om ett år kommer bland annat att få en ny slöjdsal, musiksal och ett nytt personalrum.

– Det blir en höjning av kvalitetet på hela undervisningen. Då finns allt samlat på samma ställe och man kan arbeta på ett helt annat sätt. Vi har tidigare haft saker i klassrummen och i olika förråd, så det blir verkligen ett lyft, säger Åsa Högås som är bildlärare på Djurmoskolan.

Fler skolor fräschas upp

I våras tog kommunfullmäktige i Gagnefs kommun också beslut om att flera skolor i kommunen kommer att förnyas.

– Även Bäsna skola, Djurås skola och kyrkskolan i Gagnef ska fräschas upp och byggas ut där behov finns. Vi har en ambition att se till att barnen har fina miljöer och bra arbetsmiljöer, säger Jan Wiklund (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Gagnefs kommun.

Se det första spadtaget till nya Djurmoskolan i klippet – ”Många diskuterar nedläggning av skolor – här pratar vi utbyggnad”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Gagnef

Mer i ämnet