Foto: TT

Militärer sökte efter försvunnen 70-åring – blev förföljda av man med gevär

Uppdaterad
Publicerad

En man med gevär misstänks ha hotat två militärer som letade efter en försvunnen man i Grycksbo i Falu kommun, enligt polisen.

Militärerna har uppgett för polisen att de blev förföljda av en man i bil i området kring Grycksbo. Då de konfronterade mannen och visade legitimation riktade mannen ett gevär mot dem, enligt polisen.

– Det sägs saker, men vad som sades får vi ta efter utredningen, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Militärerna bar uniform vid tillfället.

Polisen har varit hemma hos mannen, som misstänks för grovt olaga hot, och omhändertagit både det vapen som ska ha använts vid incidenten, och andra gevär, ammunition och licenser.

– De vapen vi nu har i vår besittning är riktiga gevär, säger Jan Materne.

Sökandet efter den saknade äldre mannen fortsätter och väntas ta ökad fart i gryningen. Ett 20-tal militärer hjälper polisen.

Mannen, i 70-årsåldern, försvann från sin bostad i Grycksbo under natten mot onsdagen. Han lider av en demenssjukdom men är i gott fysiskt skick, har polisen tidigare sagt.

Vid 19.30-tiden på torsdagskvällen hittades mannen vid en fastighet i Grycksbo. Enligt polisen var han i fysiskt bra skick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.