Foto: TT

Google: Avesta är en attraktiv plats för oss

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Google köpt mark i det lilla samhället Horndal i Avesta kommun.
– Vi har köpt 109 hektar mark i Avesta kommun, säger Farshad Shadloo, kommunikationschef på Google till SVT Nyheter Dalarna.

Han säger samtidigt att det, i dagsläget, inte finns några konkreta planer på att de kommer bygga datahallar. Enligt Farshad Shadloo vill företaget säkerställa att man har ett antal alternativ för eventuell byggnation av datahallar runt om i Europa. I juni gick Google ut med att de köpt mark i Danmark.

Varför har ni valt just Horndal?

– Vi brukar titta på ett antal olika faktorer och det är så att Avesta är en attraktiv plats för oss, säger Farshad Shadloo.

Han menar att dialogen med kommunen fungerat bra. Företaget har också tagit hänsyn att det finns bra utbud på arbetskraft, tillgång till förnyelsebar energi och annan infrastruktur som kan vara viktiga om företaget bestämmer sig för att bygga datahallar i Horndal.

LÄS MER: Google har köpt mark i Horndal

LÄS MER: Beslutet: Ja till hemlig markaffär i Horndal

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Google i Horndal

Mer i ämnet