Smedjebackens kommun har startat en gratis handlingshjälp där Lotta Odell hjälper bland andra Birgitta med handlingen nu under coronapandemin. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Gratis handlingshjälp i Smedjebackens kommun

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i Dalarna hittar människor olika sätt att hjälpa varandra på i den pågående coronapandemin. I Smedjebacken startade kommunen en gratis handlingshjälp för äldre.

I dagsläget är det ungefär 150 hushåll som använder sig av handlingshjälpen i Smedjebacken. Rent praktiskt har kommunen löst det så att den som vill ha varor inhandlade ringer till ett av räddningstjänstens nummer och sedan körs varorna ut under eftermiddagen.

För att få det att fungera så hjälps personal från både kommun, matbutiker, Svenska kyrkan och ideella krafter åt med att plocka och köra ut varor.

Coronaviruset i Dalarna

– Det är helt otroligt att så många hjälper tilll. Alla drar sitt strå till stacken, det har även varit politiker som har hjälpt till att packa. Det blir något gott i allt elände, säger Lotta Odell på Smedjebackens kommun som är en av de som håller i handlingshjälpen.

Starta videon för att följa med Lotta Odell när hon handlar åt Birgitta Blad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet