Foto: Victoria Jones/TT

Greta Thunberg på plats i Ludvika – ”För alla människors lika rättigheter”

Publicerad

Klimataktivisten Greta Thunberg fanns på plats i Ludvika under första maj för att stå upp mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

I sina sociala medier har Greta Tunberg under onsdagen publicerat en bild där hon står framför Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg som gick genom Ludvika centrum under dagen.

”För alla människors lika rättigheter”

16-åriga Thunberg skriver under bilden som publicerats på instagram att hon är i Ludvika för att ”stå upp för alla människors lika rättigheter och mot odemokratiska värderingar”.

En av världens mest inflytelserika

Greta Thunberg har de senaste året gjort sig känd över hela världen när hon skolstrejkade utanför Sveriges riksdag och ungdomar över hela landet och i flera länder världen över har tagit efter. Nyligen utsågs magasinet Time henne till en av världens 100 mest inflytelserika personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.