Gunilla Andersson årets hockeytjej

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyspelaren Gunilla Andersson, bördig från Skutskär, har utsetts till ”Årets hockeytjej” säsongen 2006-2007. Bakom utmärkelsen står Hockeyjournalisternas kamratförening i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet.

Gunilla Andersson som spelar för Segeltorps IF i Stockholm, har gjort flest antal landskamper av samtliga damer, 231 A-kamper.

Gunilla debuterade i Damkronorna säsongen 1991/1992, och har varit lagets defensiva ankare under svensk damishockeys framgångsresa, med OS-silvret i Turin 2006 som höjdpunkt.

I nyligen avslutade VM i Kanada landade Damkronorna på bronsplats, efter 1-0 mot Finland i bronsmatchen. Under VM var Gunilla lagets tongivande spelare.

– Jag känner mig mycket hedrad, den här utnämningen stimulerar till fortsatt satsning, även om jag numera tar ett år i taget. Men visst hägrar OS i Vancouver 2010, det är ju då det här laget ska vara som bäst, skrattar Gunilla.

Hon är hockeyfostrad i Skärplinge i Uppland, gick vidare till Brynäs, och senare till Mälarhöjden/Bredäng Hockey där hon har sju SM-tecken.

– Där jag växte upp var det ishockey som gällde, det blev naturligt för mig att börja, berättar Gunilla för swehockey.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.