– Vi håller i med restriktionerna tills det kommer ett vaccin, säger Gunilla Barkar, med i styrelsen på SPF Falun. Foto: Karl Barrsjö

Lättade restriktioner för 70-plussare – pensionärsförbundet i Falun: ”Inte många som chansar”

Uppdaterad
Publicerad

Regionen vill tacka anställda med julklappspengar, regeringen höjer gränsen för sittande publik på bland annat hockeymatcher och personer över 70 år behöver inte särskilda restriktioner längre. Det är flera händelser som pekar på en mildrande corona-situation i Sverige, men trots det rapporteras nya fall varje dag. Gunilla Barkar som sitter i styrelsen för Sveriges Pensionärsförbund, SPF, säger att det är få som kommer ändra sina vanor tills dess att ett vaccin kommit.

– Tyvärr så får vi väl smittan av de yngre, för jag har inte hört att det smittar mellan 70-åringar. Vi har väl släppt lite på restriktionerna, säger Gunilla Barkar, med i styrelsen på SPF i Falun.

För Gunilla och många av medlemmarna i SPF har det varit viktigt med en partner, ett sällskap, någon att prata med under isoleringen. Barnbarnen har hon inte träffat sen i våras, och det lär det inte bli någon ändring på i första taget.

– Alla vill vi kunna åka iväg på bussresor och träffas men vi vet att vi inte kan det, jag tror inte det är så många som chansar, vi håller i tills det kommer ett vaccin, säger Gunilla Barkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet