”Vi lever lite dag för dag och kan snabbt ställa om”, säger Anita Brandt bitr. rektor Soltorgsgymnasiet Foto: Gunilla Wikström

Gymnasiestudier på plats och hemma – här gör grannskolorna olika

Uppdaterad
Publicerad

Hagagymnasiet har sedan i slutet av förra veckan infört distansstudier för eleverna igen. På Soltorgsgymnasiet väljer man att fortsätta att bedriva all undervisning på skolan, trots smittspridningen av Covid-19.

– Under våren bedrev vi distansundervisning, men de erfarenheter vi har sedan våren är att undervisning är väldigt viktigt att ha på plats i klassrummen. Av den anledningen har vi inte än så länge, återgått till distansundervisning, men vi lever lite dag för dag och kan snabbt ställa om, ifall det behövs, säger biträdande rektor på Soltorgsgymnasiet Anita Brandt.

På Hagagymnaset däremot har man beslutat att återgå till distansundervisning.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi bedriver partiell undervisning, vilket betyder att olika årskurser är på skolan och andra hemma för att studera på distans, säger Maria Burtus, rektor på Hagagymnaset.

Hon säger också att det är upp till varje skola att beslut om sina egen regler, så man kan göra olika i sin kommun.

Chatt: Hur har din eller dina barns skola coronasäkrats? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet