”Det finns vittnen som observerat händelseförloppet”, säger åklagare Ludmila Pronko om häktningen i klippet ovan. Foto: SVT

Man häktad misstänkt för mordförsöket i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för knivöverfallet vid Britsarvet i Falun i måndags. Han häktas på sannolika skäl för försök till mord.

Enligt häktningsframställan finns det risk att mannen undanröjer bevis eller på något annat sätt förvårar utredningen om han sätts på fri fot.

Hittades skadad på en gångväg

Det var på måndagen den 8 mars som en man hittades svårt skadad på en gångväg vid Kålgården i Britsarvet. Under tisdagen uppgav polisen att offret ska vara allvarligt skadad, men att läget då bedömdes som stabilt.

Under natten till onsdag ska den misstänkte gärningsmannen ha överlämnat sig frivilligt till polisen och har sedan dess suttit anhållen. Han har sedan tidigare dömts för narkotikabrott.

Mannen har i inledande förhör förnekat brott.

Senast den 26 mars ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.