Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vilka julklappar som är mest populära att handla på second hand – Benjamin Öhman visar de tre hetaste prylarna på PMU i Falun. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Här är de populäraste julklapparna som köps på second hand-affären i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Det är första advent och med bara tre veckor kvar till julafton ger arbetsledaren på PMU i Falun dig koll på vilka som är de tre mest populära julklapparna som köps på second hand just nu.

För första gången på tio år spås handeln att minska och julhandeln kommer att ta smällen. Det beror på den ekonomiska krisen, enligt den årliga prognosen av Handelns utredningsinstitut (HUI Reserach).

Det som kommer prioriteras mest i jul är istället maten, tror Joakim Wirén som är analytiker vid HUI.

”Bra med återbruk”

Men på PMU i Falun, Pingstmissionens utvecklingsarbete, som är en biståndsorganisation, kan priserna ibland vara betydligt lägre än på andra affärer, enligt arbetsledaren på butiken. Han slår ett slag för julklappar som är köpta second hand.

– Om man jämför vårt utbud och priserna, med vad man får i de andra affärerna nere på stan, så är det absolut billigare här många gånger. Och det är ju bra med återbruk, säger arbetsledaren Benjamin Öhman.

I klippet: Se vilka julklappar som är mest populära att handla på second hand – Benjamin Öhman visar de tre hetaste prylarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.