En 20 kvadratmeter stor tavla gjord av potatisar.

Här är potatistavlan – Dalarnas svar på Kiviks äppeltavla

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen avtäcktes potatistavlan – Dalarnas svar på Kiviks äppeltavla – i Stora Skedvi i Säters kommun. Tavlan är 20 kvadratmeter stor och Säterkonstnären Karl H Kruse ligger bakom motivet.

Under fredagen avtäcktes en 20 kvadratmeter stora potatistavlan i Stora Skedvi som ett startskott av Skördefesten som i år har just potatis som tema och som dessutom firar 10 år i år.

Under skördefesten som arrangeras i Säter, Hedemora och Avesta kommun öppnar ett stort antal lokala producenter sina gårdar för allmänheten.

Tonvis med potatis har använts

Motivet har gestaltats av Säterkonstnären Karl H Kruse och för att göra tavlan har närmare ett ton potatis i olika färger och former använts.

I klippet ovan berättar Karl H Kruse hur potatistavlan kom till!

2018 års äppeltavla i Kivik, 108 kvadrat meter stor att jämföra med potatistavlan som är 20 kvadratmeter. Foto: Johan Nilsson / TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer