Här är skolorna där skolläkaren jobbat

Publicerad

Läkaren som misstänks ha begått sexuella övergrepp på barn bekräftas nu ha jobbat på tretton olika skolor i Falu kommun. Men ingen skola kan uteslutas helt.

– Om man är orolig går det bra att kontakta elevhälsan och skolsköterskan på respektive skola och be att få ut elevens journal där all information finns om vilken läkare barnet har träffat, säger Jonatan Block, chef för barn- och utbildningsförvaltningen på Falu kommuns webbplats.

Enligt den kartläggning som Falu kommun gjort så har läkaren jobbat på tretton olika skolor i kommunen. De berörda skolorna är Tegelbruksskolan, Östra skolan, Västra skolan, Södra skolan, Aspeboda, Gruvriset, Främby, Kristinegymnasiet, Montessori och Slättaskolan.

Läkaren har också tjänstgjort vid enstaka tillfällen på Hosjöskolan, Centrum för flerspråkighet och Lugnetgymnasiet. 

Den misstänkte läkaren kan också ha jobbat på fler skolor. Då i en vikarieroll. Ingen skola kan därför uteslutas helt, enligt Jonatan Block, chef för barn- och utbildningsförvaltningen på Falu kommun.

Utredningsläget

Polisutredningen av den misstänkte läkarens förehavanden pågår fortfarande. Mannen är häktad och misstänks för ett omfattande innehav av barnpornografi, smygfilmning av elever som han fungerat som skolläkare för, samt sexuella övergrepp på barn.

Se tidigare inslag:

Presskonferens efter läkaravslöjandet

Läkare smygfilmade barn vid undersökningar

Falu kommun anlitade läkaren på skolor

Tryckt stämning på Falu vårdcentral

Här häktas läkaren för sexbrott

Läkaren fick nytt jobb i Hofors

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolläkare sexbrottsmisstänkt

Mer i ämnet