Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi vill inte betala ytterligare. Vi tycker att man borde sänka kostnaderna för Visit Dalarna, säger Hans Unander (S).” Foto: Patrik Qvicker /SVT

Hård kritik mot Visit Dalarna från Malung-Sälens kommun: ”För stort och för dyrt”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunägda turistbolaget Visit Dalarna är alldeles för stort och alldeles för dyrt. Det anser Malung-Sälens kommun som nu vill minska det ekonomiska stödet.

– Det är inte alltid som vår näring uppskattar det som Visit Dalarna gör, säger kommunalrådet Hans Unander (S).

Representanter från Dalarnas kommuner som äger Visit Dalarna, har i veckan träffats för att diskutera bolagets ekonomiska framtid.

– En del kommuner tycker att de får betala mer än vad som är rimligt, det är utifrån det som den här diskussionen har uppstått, säger Fredrik Jarl (C), styrelseordförande visit dalarna.

Det finns ett förslag att flera kommuner, som Rättvik och Gagnef, ska få sänkt medlemsavgift. Andra, som Mora, Borlänge, Falun och Malung-Sälens föreslås i flera fall få kraftigt höjda medlemsbidrag till Visit Dalarna.

– Vi vill inte betala ytterligare. Vi tycker att man borde sänka kostnaderna för Visit Dalarna. Vi tycker att de har för mycket verksamhet, säger Hans Unander (S).

Dalakommunerna bidrar i dag med totalt mer än 30 miljoner kronor om året till Visit Dalarna. Malung-Sälens andel i dag är drygt två miljoner kronor och förslaget är en höjning till drygt 2,3 miljoner kronor om året.

I klippet hör du styrelseordförande för Visit Dalarna Fredrik Jarl men också kommunalrådet Hans Unander om kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer