Ulrika Gärdsback, vård- och omsorgschef i Leksand, om böterna personalen fick trots ingen information om asfalteringen Foto: Anders Hansson/SVT

Hemtjänsten fick böter vid asfaltering: ”Miss i kommunikationen”

Publicerad

De senaste dagarna har hemtjänstens ordinarie parkeringsplats i Leksand varit avstängd för omasfaltering. Men hemtjänstens personal hade inte fått något besked om detta, så när P-platsen var avspärrad tvingades de hitta parkeringsplatser för tjänstebilarna någon annanstans.

Eftersom det är totalt ett 50-tal bilar som hemtjänsten använder så blev det inte helt lätt att hitta lämpliga platser. Detta sved dock i ögonen på parkeringsvakten som såg det som sin plikt att lappa vissa av hemtjänstens bilar.

Kostnaden för böterna, eller kontrollavgiften som det egentligen heter hos privata bolag, blev 700 kronor per bil och det var åtta bilar som lappades. Totalt 5 600 kronor som skattebetalarna i Leksand skulle belastas med.

– Det hade blivit en miss i kommunikationen hos fastighetsbolaget som glömt att meddela vaktbolaget. Men vi har diskuterat saken med fastighetsbolaget och de har tagit på sig att lösa böterna, så det blir ingenting som belastar kommunen i alla fall, säger Ulrika Gärdsback som är sektorchef för vård och omsorg i Leksands kommun.

Se asfalteringsarbetena och avspärrningarna i klippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer