Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

Ny stororder för Hitachi – säkrar jobben i Ludvika för lång tid framöver

Uppdaterad
Publicerad

Hitachi ABB Power Grids meddelade under tisdagen att de inleder ett företagssamarbete som i dagarna tilldelats ett kontrakt som kommer att säkra jobben i Ludvika lång tid framöver.

Kontraktet gäller den första storskaliga HVDC-länken i Mellanöstern och Nordafrika, ett projekt som möjliggör för Saudiarabien och Egypten att utbyta upp till 3000 MW elektricitet. Ett länk som förväntas genereras från förnybara energikällor i framtiden.

Länken kommer stödja energiflödet i flera riktningar och vara den första sammanlänkningen som tillåter utbyte av elektricitet mellan de båda länderna.

”Merparten av leveransen kommer från Sverige, Ludvika och Västerås vilket säkrar jobben en lång tid framöver och vi ser också ett ökat rekryteringsbehov med ca 500 personer enbart i Sverige”, skriver Hitachi ABB Power Grids i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.