Foto: Johan Påhlman

Hjortnäs kyrkbåtar flyttade in i nya båthuset

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkbåtsdrag i snön var det i Hjortnäs i Leksand på söndagseftermiddagen då byns folk med gemensamma krafter flyttade byns två kyrkbåtar ett hundratal meter från det gamla båthuset till det helt nybyggda.

– Härligt att det nu är färdigt, säger Urban Nordstöm som är ordföranden i Hjortnäs kamratförening.

Efter fem år av planering och bygge ska nu det gamla båthuset utrustas till serveringslokal att använda bland annat vid danserna på Hjortnäs brygga som i år firar 75-årsjubileum.

Kostat en halv miljon

Cirka en halv miljon har det nya båthuset kostat varav Leksands Sparbank bidragit med 125 000 kronor. Det nya båthuset är 22 meter långt och nära nio meter brett. Förutom plats för två kyrkbåtar finns också utrymmen för omklädning, dusch och kök.

– Rodden i Hjortnäs har legat i träda ett antal år men vi hoppas att få igång den igen, säger Urban Nordström som efter söndagens kyrkbåtsflytt nu har siktet inställt på sommarens bryggdanser på onsdagkvällarna i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.