18-åringen döms till böter efter att ha spelat hög musik från sin bil. Foto: SVT

Hög bilmusik nattetid – 18-åring döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

Mora tingsrätt dömer en 18-åring till böter på 800 kr för att ha spelat hög musik från sin bilstereo i centrala Mora i somras. Den nu dömde tonåringen nekar till brott, men tingsrätten finner bevisningen från polis stark nog för att döma tonåringen för förargelseväckande beteende.

SVT Dalarna har tidigare skrivit om hög musik som spelats från bilar nattetid. Om det är okej eller inte har varit en tudelad fråga, men idag meddelade Mora tingsrätt att en 18-årig man döms för att ha spelat just för hög musik nattetid.

Visste inte var stereon satt

Den dömde tonåringen satt i förarsätet på en annan persons bil vid det aktuella tillfället. Han nekar till brottet och menar att han inte var den som skötte musiken. I förhör säger han att han inte ens visste var stereon satt någonstans.

Möte med polisen

Efter mottagna samtal från boende som blivit störda kom polisen till platsen i Mora. Då körde 18-åringen därifrån, men polisen följde efter. Under förföljandet kunde polisen höra musiken så pass bra att de kunde sjunga med i låtarna.

Tonåringen har även berättat att han hade ont i öronen samma natt på grund av den höga volymen.

Påföljden blir 800 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.