Foto: Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna flyttar: ”Ett mer levande campus”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen togs beslutet att Högskolan Dalarnas campus i Borlänge kommer att flytta från nuvarande lokaler till Liljanhuset i centrala Borlänge.

Högskolan har sedan hösten 2018 tillsammans med Borlänge kommun utrett möjligheten att stanna kvar i nuvarande lokaler jämfört med en flytt till centrala Borlänge och nu landat i att en flytt av campus kommer att ske. Anledningen är att kunna utveckla högskolans verksamhet.

– Det alternativ som styrelsen nu förordat är det som har bäst förutsättningar att uppfylla Högskolan Dalarna framtida behov, säger rektor Martin Norsell.

Flytten kommer att ske till fastigheten Mimer i Liljanhuset i centrala Borlänge så fort bygglov beviljats. Målet är att inflytt ska äga rum under 2022.

Från kommunen håll ser man positivt på beslutet.

– Ett centrumcampus kommer att bidra mycket för utvecklingen av Borlänges stadskärna och ett mer levande campus med närhet till bland annat resecentrum och annan service, säger Åsa Granat, kommundirektör, Borlänge kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.