”Ni behöver inte bli bättre var bara er själva”. Aafke och Mac berättar om varför de älskar Dalarna och Sverige. Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Holländare älskar Sverige – ”Vi vill ha det för oss själva”

Uppdaterad
Publicerad

Aafke Suijker och Mac Steenaart har länge velat resa till Sverige för att uppleva vinter och vintersport. I Yttermalung har de hittat sin drömdestination.

– Det är så lugnt och stilla, helt annorlunda mot Holland. Vi har bott i Rotterdam och där är det människor överallt, säger Mac Steenaart när SVT hittar honom vid ett pimpelhål på Almasjön, strax utanför Yttermalung.

Hustrun Aafke Suijker håller med:

– Jag gillar allt och hoppas att ni inte lockar hit fler utländska turister, vi vill ha det för oss själva, säger hon skämtsamt.

Paret har köpt en paketresa där det utlovas vintersport. De har varit på plats i ett dygn och har hunnit testa pimpling och skridskoåkning, resten av veckan fortsätter ute i vildmarken och till fjälls.

– I tio år har jag drömt om att komma hit. Vi har blivit lovade skoteråkning, snöskovandring och hundsläde, jag har inte provat något förut och jag älskar det redan, säger Mac Steenaart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.