Foto: Patrik Boberg

Hot mot vakter och fyrverkerier mot drönare – stökig onsdagskväll i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en hel del utryckningar för polisen under onsdagskvällen i Rättvik. Bland annat har ungdomar skjutit fyrverkerier mot polisens drönare.

Strax innan midnatt upprättades en anmälan gällande hot mot tjänsteman efter att en man i 20-årsåldern hade hotat en ordningsvakt i centrala Rättvik.

Knappt en timme senare ryckte polisen ut till ett uteställe i Rättvik för att än en gång undsätta en ordningsvakt. En man i 35-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd, och avlägsnades från platsen.

Stökigheterna fortsatte sent in på onsdagsnatten. Runt 03-tiden hämtades tre män i 20-25-årsåldern till förhör efter att ha skjutit fyrverkerier mot polisens drönare som övervakar Rättvik under pågående Classic Car Week. En av männen misstänks även för brott mot knivlagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Folk som springer sticker ut väldigt mycket i en folksamling” – hör fjärrpiloten berätta om hur det är att flyga drönare på CCW. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.