Personerna på bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln. Bilden är arrangerad. Foto: Anders Wiklund/TT

Hotade att skära halsen av kvinna – döms till knappt 3 års fängelse

Publicerad

En man i Borlänge döms till ett fängelsestraff på 2 år och 10 månader för bland annat grov misshandel och grov kvinnofridskränkning. Brotten har begåtts mot två olika kvinnor under sommaren 2018.

Flera av åtalspunkterna handlar om att mannen har hotat att skära halsen av en kvinna som han bodde tillsammans med, där mannen flera gånger har hållit en vass kniv mot kvinnans hals.

Vid andra tillfällen har mannen knivskurit kvinnan i armen och tagit struptag på henne. Mannen nekar till flera av anklagelserna, men uppger själv i domen att det har förekommit bråk och handgemäng och att han har haft besvär med drogmissbruk under sommaren.

Sparkade på liggande kvinna

Mannen döms också för att ha brutit armen på en äldre kvinna, och för att därefter ha sparkat på kvinnans kropp när hon låg ned på marken.

Han har flera gånger tidigare dömts för hot och våldsbrott, och risken för återfall i brott har bedömts som hög. Därför döms mannen till fängelse i 2 år och 10 månader och han ska betala sammanlagt 99 000 kronor i skadestånd till brottsoffren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.