Ny hotellbrand i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen brann det än en gång på ett hotell i centrala Borlänge. Senast hotellet brann var förra veckan.

Larmet inkom 02.37 på natten till söndagen. Ingen ska ha skadats, enligt polisen. En anmälan om grov mordbrand är nu upprättad. Enligt polisen fanns risk för spridning till omkringliggande företag och bostäder.

– Det görs för att kunna utreda om branden startat av att det legat kvar någonting och pyrt från den förra branden, eller om det är något annat som ligger bakom, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

”Uppenbart att branden är anlagd”

Under måndagen uppger polisen att det inte finns någon misstänkt, men att branden misstänks vara anlagd.

– Det verkar uppenbart att branden är anlagd, säger polisens Lars Hedelin.

Platsen är avspärrad

Hotellet har varit stängt

Hotellet brann alltså även förra veckan, även då under natten till söndagen. Då fick hotellets samtliga 18 rum utrymmas och röken spred sig över hela byggnaden. Efteråt har hotellet varit stängt och man har haft bevakning där. Polisen upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.