Foto: SVT

23-åring frias från mordanklagelser – fyra andra döms

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten menar att det inte var mord när en 22-åring från Borlänge dog efter ett knivbråk utanför Falun i november förra året. 23-åringen frias nu från mordanklagelserna.

Den 23-årige mannen från Falun frias av Svea hovrätt från mordmisstankarna. Han döms för två fall av misshandel till två ett halvt års fängelse. 

Tingsrätten dömde i slutet av maj den 23-årige mannen för mord och tre fall av misshandel för att bland annat ha knivhuggit en 22-åring från Borlänge till döds vid ett bråk i området Karlslund i utkanten av Falun i slutet av november 2017. Tingsrätten friade mannen på åtalspunkten som gällde mordförsök på en 24-årig man.

Knivmord i Falun 2017

Dom om misshandel står fast

Och hovrätten friar alltså mannen även från mordanklagelserna. I tingsrätten dömdes mannen även för bland annat grov misshandel. Den delen av domen överklagades inte, och står därför fast.

Slagsmål efter telefonhot

Det var på kvällen den 30 november som fem personer från Borlänge körde hem till Falubon för att göra upp efter att de i ett telefonsamtal bland annat hotat att bränna ner Falubons hus. I slagsmålet som utbröt i villaområdet blev en 22-åring från Borlängegruppen knivhuggen så illa att han dog.

Fyra andra män döms

Fyra Borlängebor som friades i tingsrätten från anklagelser om grov misshandel av den 23-årige mannen döms nu för grov misshandel. De döms till olika långa fängelsestraff, det längsta två år och två månader och det kortaste ett år och tio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord i Falun 2017

Mer i ämnet