Idrottslärarens bästa tips – så beter du dig i omklädningsrummet

Publicerad

Det blir allt viktigare att prata om hur vi ska bete oss mot varandra i omklädningsrummet. Det menar idrottsläraren Åsa Kjellberg som nu inför vett och etikettsregler i omklädningsrummet på Bjursåsskolan.

– När jag började jobba behövde jag inte lägga särskilt mycket energi på omklädningsfrågor, det löste sig själv, säger Åsa Kjellberg som varit idrottslärare i 18 år.

– Nuförtiden måste jag verkligen jobba med hur man skapar en god miljö i omklädningsrummet och varför man behöver duscha och byta om i samband med idrott.

Duschbås

På Bjursåsskolan har hon arbetat aktivit med att skapa en trygg miljö för eleverna i samband med omklädning. I början av terminen togs alla öppna duschar bort och duschbås där eleven kan låsa om sig sattes in.

Vett och etikett

Nästa steg är att införa vett- och etikettsregler. Utifrån Åsas förslag ska eleverna diskutera hur de vill ha det, därefter kommer reglerna att sättas upp på väggen i omklädningsrummet. Det kan handla om att inte prata om varandras kroppar eller att lämna mobilen utanför.

I klippet ovan tipsar Åsa Kjellberg om hur hon tycker att vi ska bete oss i omklädningsrummet för att alla ska känna sig bekväma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer