Oljebrand i stålverket i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen började det brinna i Ovakos stålverk i Smedjebacken. Enligt SOS Alarm ska det handla om en oljebrand.

Det var strax innan klockan sex under söndagsmorgonen som personal larmade om en brand i stålverket i Smedjebacken. Enligt Räddningstjänsten i Smedjebacken ska det vara olja som brunnit i en del av stålverket med kraftig rökutveckling. 13 brandbilar har varit på plats under söndagsmorgonen för att släcka branden.

Drygt två timmar efter att branden startat ska större delen av branden vara släckt. Alla anställda på stålverket kunde snabbt ta sig i säkerhet och det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Räddningstjänsten i Smedjebacken uppger vid 10:00-tiden till SVT Dalarna att de är kvar på platsen och släcker mindre bränder i vägg och tak. Delar av stålverket ska vara förstört efter branden.

Utvärderar skador och återstart

Kristin Nilsson vid Ovakos kommunikationsavdelning gav på söndag eftermiddag en lägesbeskrivning för SVT via mejl:

”Vi har idag på morgonen haft en brand i stålverket som startade i samband med uppstart av skänkförvärmningen inför eftermiddagens skiftstart. Ingen person kom till skada och branden är nu släckt sedan några timmar tillbaka.

Just nu pågår ett arbete för att utvärdera eventuella skador samt ta fram en tidpunkt när vi kan komma igång med full produktion igen. Sommaruppehåll är sedan tidigare planerat från vecka 28”, skriver Kristin Nilsson, Ovako.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.