Inför första maj – Experten: Så kan vi hantera högerextrema grupper

Uppdaterad
Publicerad

Nazistiska NMR ska demonstrera i Ludvika på första maj nästa vecka. Här tipsar experten om hur kommuninvånarna i Ludvika kan tänka kring högerextrema grupper och hur man kan bemöta dem.

För andra året i rad ska nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, demonstrera på Ludvikas gator under första maj. Med anledning av det föreläste författaren och journalisten Anna-Lena Lodenius, som är expert på högerextrema rörelser, i Folkets hus i Ludvika under torsdagskvällen.

– Jag tycker det är jättebra att man i Ludvika tar ansvar för att sådana här evenemang äger rum i Ludvika varje år. Att man använder det datumet för att göra saker, det pågår mycket i Ludvika på första maj och det är jättebra att man tar den chansen säger Anna-Lena Lodenius.

I klippet ovan berättar Lodenius om hur Ludvikaborna kan tänka kring första maj och hur man kan förhålla sig till högerextrema grupper i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.