Nellie Ramsell och Johanna Dybring, som tar studenten från Karlfeldtgymnasiet i Avesta, har lagt mer pengar på pynt än vad de annars skulle gjort – allt för att höja festkänslan när studentfirandet inte blir som vanligt. Foto: Audrey Erath/SVT

Färre utgifter för årets studenter – Avestastudenten: ”Den dyraste utgiften blir studentmössan”

Uppdaterad
Publicerad

Precis som förra året påverkas även årets studentfirande av coronapandemin. Bland annat är det många aktiviteter som hör studenten till som inte blir av på grund av smittspridningen. Det innebär å andra sidan att kostnaderna för det annars så dyra studentfirandet kapas rejält när baler, resor och fester uteblir.

Nellie Ramsell och Johanna Dybring tar båda studenten från Karlfeldtgymnasiet i Avesta och räknar med att de nog, under normala omständigheter, skulle ha lagt ut mellan 10 000-15 000 kronor på aktiviteter som nu inte blir av.

– Nu blir den dyraste utgiften studentmössan, säger Nellie.

Men som kompensation för ett annorlunda studentfirande har båda tjejerna valt att istället lägga mer pengar på pynt för att firarkänslan ska bli så bra som möjligt trots omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten i Dalarna 2021

Mer i ämnet