Ska den här bassängen bytas ut eller ska simhallen ersättas av en helt ny simhall? Den frågan ska nu utredas vidare efter att majoritetens förslag nu skickas på återremiss. Foto: Audrey Erath/SVT

Inget beslut om ny simhall i Hedemora – förslaget på återremiss

Uppdaterad
Publicerad

Det fattades inget beslut om bygget av en ny simhall i Hedemora under tisdagens kommunfullmäktige. Frågorna kring den utredning som gjorts blev för många, och nu går majoritetens förslag på återremiss.

– Vi får titta på hur mycket bättre vi kan beskriva det de ställt krav på, säger kommunlrådet Göran Hoffman (S).

Oppositionen i Hedemora fick igenom en återremiss på majoritetens förslag. Moderaterna, Miljöpartiet, Kommunlistan, Liberalerna och Sverigedemokraterna gick på linjen att det krävs vidare utredning av förslaget.

– Alla oppositionspartier var på vår linje, och kan se att vi måste ha ett bättre ekonomiskt underlag, säger oppositionsråd Lennart Mångs (M) efter mötet på tisdagskvällen.

”Billigt nu blir dyrt i längden”

Majoritetens förslag är att bygga en helt ny simhall intill den nuvarande, i stället för att renovera den nuvarande för en summa av omkring 250 miljoner kronor, medan oppositionsrådet istället framhäver att man behöver utreda vad det skulle kosta att istället bygga en helt ny bassäng i den befintliga simhallen.

– Jag undrar hur mycket man ska kunna utreda. Jag vet ju hur det ser ut, hur risigt det är. Det är omfattande arbete som måste göras. För att kunna göra den utredning som oppositionen förväntar sig behöver man nästan riva den befintliga simhallen, säger kommunalrådet Göran Hoffman (S), som tror att det som kan verka billigare nu kommer att bli dyrare i längden.

– Man gör saker som för stunden är billiga, men sen blir det dyrare att reparera än att göra rätt från början, säger han.

”Förvånad att man driver frågan utan bättre underlag”

Men oppositionsrådet menar att det argumentet inte håller.

– Då får man ta fram siffror på att det skulle bli dyrare. Jag är förvånad att man driver den här frågan upp i fullmäktige utan bättre ekonomiskt underlag. Det är en investering som skulle påverka invånarna i Hedemora under många år, säger Lennart Mångs (M) och fortsätter:

– Nu återstår för majoriteten att utreda de punkter vi återremitterat på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Hedemora

Mer i ämnet