Foto: Sofie Lind/SVT

Inget boende i skolorna för vasalöparna

Uppdaterad
Publicerad

Nu står klart att det blir ett annorlunda Vasaloppsarrangemang vintern 2021. Men boenden som tidigare funnits tillgängliga kommer inte att erbjudas till de åkare som nu kommer i det utspridda öppet spår som planeras.

På Vasaloppets hemsida står det att det går att boka boenden på både Mora Gymnasium och även i Sälens skola med tillhörande gympasal. Lokaler med enklare logi och frukost som Malung-Sälen och Mora kommun hyrt ut till vasalöparna tidigare år. Men nu blir det inget av med det.

”Med anledning av det du skriver som kommer vi inte att hyra ut skolan under kommande Vasalopp 2021”, skriver skolchefen Torbjörn Martinsson i ett mail till SVT Nyheter Dalarna.

Vasaloppet i Dalarna

I Mora kommun har ännu inget formellt beslut fattats rörande uthyrning av gymnasiets lokaler.

– Vi ser över situationen men troligtvis så kommer vi inte att hyra ut lokalerna, säger Mikael Jaråker, teknisk chef i Mora kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet