Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skidåkaren Johan Fessé berättar om sin besvikelse om att tåget från Vasaloppet blev inställt. Foto: SVT

Inställt tåg efter Vasaloppet – skidåkaren Johan: ”En besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har SJ ställt in många avgångar – bland annat på grund av kyla, snö och fordonsbrist. Två av alla turer som ställdes in var kvällsturen mellan Mora och Stockholm den 3 mars då Vasaloppet avgörs, och samma tur söndagen innan då Öppet spår går. Men efter att de inställda tågen uppmärksammats i media har de nu återinförts.

När skidåkaren Johan Fessé skulle skippa bilen och istället bokade tåg hem efter Vasaloppet i början av mars visade det sig senare att SJ ställde in kvällsturen mellan Mora och Stockholm.

– Det är ganska mycket förberedelser inför ett Vasalopp, dels med träning men också all logistik runt boende och resa. Då blir ju det här lite jobbigt. Det är heller inte så lätt att hitta ett hotellrum i Mora den kvällen om man skulle boka en resa dagen efter istället, säger Johan Fessé.

Vasaloppet

”Mycket folk som vill ta sig hem”

Vasaloppsorganisationen har försökt att kontakta SJ för att se om det går att lösa situationen.

– Vi ser att det är två inställda avgångar båda söndagarna när vi har mycket folk här som vi vill kunna hjälpa att ta sig hem, säger Magnus Locken, arrangemangschef på Vasaloppet.

SJ:s vändning

När SVT frågar Martin Drakenberg, affärschef Dalarna-Stockholm på SJ, om det inställda tåget öppnar han för att tåget kan återinföras.

– Jag vågar nästan lova att det kommer att dyka upp och bli bokningsbart igen men det ligger hos Trafikverket nu, säger Martin Drakenberg.

Uppdatering 6/2: På tisdagen var kvällstågen mellan Mora och Stockholm den 3 mars samt söndagen innan återigen bokningsbara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet