Ishallen invigd trots fukt

Publicerad

Under fredagen invigdes ishallen på Lugnet i Falun. Men i vissa av omklädningsrummen är det fukt kvar.

Den gamla ishallen revs under hösten 2015 då den var mögelskadad. Och under många år hade det varit klagomål om bland annat fukt i den hallen.

Ishallen som invigdes under fredagen består av dels nybyggnationer men en del av den är också ombyggnationer av den gamla ishallen.

Dalarna – Ishallen på Lugnet

Men trots invigningen i dag är det fukt i fyra av de sex omklädningsrummen. Fukten påträffades i höstas och det kommunala bolaget Lufab har nu bestämt att låta föreningarna använda omklädningsrummen under tiden tills de blir renoverade.

– Vi har inga akuta bekymmer, säger Lufabs vd Liselotte Jonsson.

– Vi har fått igång ventilationen och det kommer att göra stor skillnad, säger hon och försvarar beslutet att nu släppa ner barn och ungdomar i omklädningsrummen.

Inte heller Falu IF:s ordförande Peter Svensk ser någon risk med att använda omklädningsrummen.

– Det gjorde vi i fjol och nu finns dessutom ett bra fläktsystem, säger han.

Runt 60 miljoner har om- och nybyggnaden av ishallen kostat. De nya problemen med fukt kommer inte medföra några större avvikelser från budgeten enligt Liselotte Jonsson. Lufab håller på att bestämma hur de fyra omklädningsrummen med två duschrum ska åtgärdas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Ishallen på Lugnet

Mer i ämnet