Fortsatta fuktproblem i Lugnets ishall

Uppdaterad
Publicerad

Den nu ombyggda och tidigare mögelskadade ishallen på Lugnet har fortsatta fuktproblem.

– Vi vet inte än vad som behöver göras. I bästa fall visar det sig att det nya ventilationssystemet tar hand om problemet, säger Liselotte Jonsson, vd för Lugnet i Falun AB.

Det var för några dagar sedan det konstaterades att det finns för höga fukthalter i väggar och golv i fyra omklädningsrum i källaren på den ishall som håller på att bli klar efter en omfattande om och nybyggnad till följd av just fukt och mögelproblem. De fyra omklädningsrummen byggdes om 2013 och ingår inte i det nu aktuella byggprojektet i ishallen. Lufab säger till SVT att man kommer att följa hur det går med fuktigheten i de fyra omklädningsrummen för att se om de kan öppnas eller om de behöver åtgärdas.

Dalarna – Ishallen på Lugnet

Rummen hålls låsta   

Den nya ishallen planeras öppnas vid årsskiftet men de fyra fuktiga omklädningsrummen planeras då vara låsta. Två andra ombyggda omklädningsrum ska dock kunna användas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Ishallen på Lugnet

Mer i ämnet