Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fler poliser och kameror är bra, men kommer det att hjälpa? – Hör tre röster från Jakobsgårdarna om åtgärder mot kriminalitet i Borlänge. Foto: Bodil Ljungberg, SVT

”Jag är livrädd ibland” – boende i Jakobsgårdarna vill ha lugn och ro

Uppdaterad
Publicerad

Kameror och fler poliser kan vara bra. Men man får inte glömma bort det förebyggande arbetet. Så kan man sammanfatta de åsikter som SVT Dalarna fångade upp i Jakobsgårdarnas centrum – ett av Borlänges utsatta områden.

– Det är stökigt här både på kvällar, nätter och dagtid, vi är många som känner en otrygghet, säger Gülizar Gümüs, som bor i området sedan 2007.

Hon och de människor som SVT Dalarna talar med välkomnar det 12-punktsprogram som idag presenterades av Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande. Gülizar Gümüs har länge krävt åtgärder som tex kameraövervakning, men inte fått något gensvar.

Men flera betonar också vikten av förebyggande arbete.

– Man måste börja redan med föräldrarna och se vilka som behöver hjälp med att ta hand om sina barn, säger Alan Arsalan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer