Burmansson tillbaka på snö efter skadan: ”Blir säkrare för varje dag”

Publicerad

Slopestyleåkaren Jennie-Lee Burmansson från Sälen är tillbaka på snö efter förra säsongens knäskada och hon är minst sagt taggad på att komma tillbaka.

Det var i september förra året som ett träningshopp strulade till det för slopetyleåkaren – och fokus blev då istället på rehab och att bli bra i knäet igen. Nu är Jennie-Lee Burmansson, 17, dock tillbaka.

-- Det känns bra tycker jag, säger Jennie-Lee.

Jobbig tid

På frågan hur det har varit att få stå på sidan av backen, så menar slopestyleåkaren att det varit jobbigt men fokuset har samtidigt varit att skynda långsamt.

-- Man har ju följt tävlingstouren och allt sådant där. Och det är sport som utvecklas väldigt snabbt, så man har ju sett nya saker nästan på varje tävling. Så det har varit jättekul att sporten förs framåt och utvecklas. Men man känner att man hamnar lite efter – men det är bara att komma igen.

Tävlingsnerven finns

Med totalseger i slopestyle i världscupen förrförra säsongen, X-Games-medaljer och en åttonde plats som yngsta svenska OS-deltagare någonsin, så finns så klart tävlingsnerven där. Världscupspremiären avstod hon däremot.

I klippet ovan beskriver Jennie-Lee mer om vad hon har för målsättningar för säsongen och om hon känner någon rädsla i backen efter skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.