Jägareförbundet överklagar beslut om vargjakten

Publicerad

Jägareförbundet Dalarna överklagar nu beslutet om vargjakten. De anser att länsstyrelsen inte följer det riksdagsbeslut om jakten som togs 2013.

Jakten inleds den 2 januari och det är beslutat att sex vargar i Flatenreviret får fällas.

Jägareförbundet Dalarna menar alltså att detta är för få och vill skjuta av ytterligare ett revir. Motiveringen är att Dalarna bär en stor del av landets totala vargstam.

– Riksdagen anser att det ska finnas varg i hela landet. Vargstammen ska då inte bäras upp av några få län, säger Ulf Berg, ordförande i Jägareförbundet Dalarna.

När det gäller så kallade problemrevir säger Ulf Berg att alla vargar borde få fällas. Han säger också att han tycker att alla vargar borde få skjutas i så kallade problemrevir.

– Man borde se vidare på det här. Man har inte tagit tillräckligt stor hänsyn till antalet vargar som finns i Dalarna och till socioekonomiska faktorer, säger Ulf Berg.

LÄS MER: Sex vargar får skjutas i Dalarna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Dalarna

Mer i ämnet