Foto: SVT

Klartecken för Dalarnas största vindkraftspark

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljööverdomstolen har nu gett klartecken för byggandet av vad som blir Dalarnas största vindkraftspark. Den första etappen beräknas tas i drift 2027.

Vindkraftsverken kommer att byggas i Rättviks och Ovanåkers kommuner. Upp till 115 vindkraftverk får byggas och den första etappen innebär en investering på 4 miljarder kronor.

– Vi har lagt ned mycket tid och resurser på projektutvecklingen och är nu väldigt glada att mark- och miljööverdomstolen beslutat i enlighet med vår linje, säger Angelica Widing, projektchef på wpd Scandinavia i ett pressmeddelande.

Valet 2022 Rättvik

Mark- och miljödomstolen har tidigare gett klartecken till parken, men Naturskyddsföreningen och organisationen Skydda skogen överklagade domen.

Domen behandlades 26 maj i Mark- och miljööverdomstolen, som valde att inte ta upp ärendet och det har därför vunnit laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Rättvik

Mer i ämnet