Klartecken för de korta loppen – ”Vill avvakta med sträckan mellan Sälen och Oxberg”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen körs det första loppet för årets Vasloppsvecka. För de korta loppen har man fått klartecken att de går att köra, men på sträckan mellan Sälen och Oxberg jobbar man fortfarande med att fylla på snö och få bort vatten från myrarna.

Vasaloppsorganisationen har fortfarande hoppet uppe om att alla lopp kommer att köras som det är tänkt. Samtidigt håller man fortfarande på att jobba med att få bort vatten från myrarna och fylla på med snö och väderprognosen visar på fortsatta plusgrader.

– Vi är hoppfulla och har en plan som vi följer. Vi vill avvakta innan vi vet mera. Vi utgår från att loppen ska köras som planerat och händer det något så kommer vi att informera om det så snart som möjligt, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig Vasaloppet.

I klippet berättar Camilla Sandy Swarén mer om läget inför de olika loppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Vasaloppet 2020

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter