Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är dubbla känslor” – Kommunalrådet Mats Nilsson (S) berättar vad som händer nu och hur han ser på att rivningen till slut ser ut att bli av. Foto: Anders Hansson/SVT

Klartecken för rivning av fasta paviljongen i Säter

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara bara några veckor innan fasta paviljongen i Säter rivs. Mark- och miljööverdomstolen kommer inte att pröva den överklagan av rivningstillståndet som lämnats in.

Kommunen ska ta beslut senare i veckan om när rivningen kan börja. Men det kan röra sig om ett par veckor. Upphandlingen av rivningen är klar.

– Det beror lite på entreprenören också, när de kan komma igång, säger Mats Nilsson (S).

Fasta paviljongen i Säter

Byggnaden stängdes 1989. När kommunen tog över fastigheten så infördes besöksförbud eftersom byggnaden då hade förfallit ordentligt. En rivning har varit på gång i flera år och kommunen fick tidigare i år rivningstillstånd.

Överklagan som lämnades in i somras gällde inte rivningen i sig, utan hur den ska genomföras och hur byggnadsmaterialet ska tas om hand.

Det har lämnats in ett medborgarförslag om att spara en del av anläggningen som ett minne och beslut har tagits i kommunfullmäktige om att ärendet ska tas vidare i samhällsbyggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fasta paviljongen i Säter

Mer i ämnet