Kommunalråd Hans Unander (S) förstår att folk är upprörda över vindkraftsplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Malung-Sälen är försiktigt positiv till vindkraft, men politikerna har ännu inte tagit ställning till de hårt kritiserade planerna på en stor vindkraftspark i de västra delarna av kommunen.

– Hela energifrågan är väldigt svår och tuff. Ingen vill ha kärnkraft bredvid sig, ingen vill ha utbyggnad av älvarna och ingen vill ha vindkraft. Så svårigheten blir ju hur vi ska kunna fixa så vi får ström i framtiden, säger Hans Unander (S), kommunalråd i Malung-Sälen.

Han har förståelse för att folk är upprörda, men berörs också själv då han och sambon har fritidshus i närheten där den eventuella vindkraftsparken ska bli.

Vindparken på Ripfjället

– Det blir ju helt annorlunda om det skulle bli så och det är klart att många skulle i så fall få en helt annan bild, säger han.  

En av de gråter när han blir intervjuad.

– Jag förstår det, säger Hans Unander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet