Kjell Tenn (C) utvecklar sina tankar om det nya systemet där turistföretagare får agera turistguider. Foto: Sofie Lind/SVT

Kommunalråd tveksam till turismlösning

Uppdaterad
Publicerad

Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn (C) är skeptisk till Visit Dalarnas beslut om att lägga ner turistbyråerna i länet och istället införa Info Points.

– Smultronställena kommer glömmas bort, säger han.

Kjell Tenn berättar att kommunen först fått veta att alla fysiska turistbyråer inte skulle lägga ner. Men därefter fick kommunen indikationer att så visst var fallet. Sedan några månader tillbaka är turistbyrån i Älvdalen stängd. I september stängs även den i Idre. 

Tenn är skeptisk till info points och hänvisar till att företagarna i bygden som tar på sig ansvaret har mycket att göra som det är. Kommunen kommer att utvärdera nedläggningen, menar kommunalrådet.

I klippet utvecklar Kjell Tenn (C) sina tankar om de ”info points” som skapas för att fylla tomrummet efter turistbyråerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Visit dalarna

Mer i ämnet