Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför lämnar Malung-Sälens kommun Visit Dalarna – se intervjun med kommunalrådet Mikael Östling (M). Foto: Patrik Qvicker/SVT

Malung-Sälens kommun lämnar Visit Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Malung-Sälens kommun tar nu sista steget för att lämna det kommunägda turistbolaget Visit Dalarna.

– Vi ska försöka lösa det här bättre på egen hand, säger kommunalrådet Mikael Östling (M).

I flera år har Malun-Sälens kommun varit missnöjda med det kommunägda turistbolaget Visit Dalarna. Det kostar kommunen två miljoner kronor om året att vara med och när nu kommunen akut tvingas spara 29 miljoner kronor på personal, sägs avtalet med Visit Dalarna definitivt upp.

– Det här beslutet hade nog inte kommit nu om vi inte måste spara pengar, säger kommunalrådet Mikael Östling (M). 

Fullmäktige tar det slutliga beslutet i den här frågan om knappt två veckor.

Kan få konsekvenser

 – Jag är besviken om nu Malung-Sälen inte vill vara med längre och är orolig för hur det kan bli med andra  gemensamma frågor i länet. Det här kan få konsekvenser. Det kan ju bli så att andra kommuner tvekar att gå in i samarbeten som kanske gynnar Malung-Sälen. Malung-Sälen kanske förlorar på det här på sikt, säger Fredrik Jarl (C) vice ordförande i det bolag som äger Visit Dalarna.

Därför lämnar kommunen bolaget – se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.