Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Munters (C) och Torsten Larsson (KD) vill utvärdera vad medlemsavgiften på 840 000 kronor till Visit Dalarna ger. Foto: Sofie Lind/SVT

Flera partier i Vansbro vill utvärdera medlemsskapet i Visit Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Både partier från majoriteten och oppositionen i Vansbro vill utvärdera vad pengarna till Visit Dalarna har gett kommunen.

Visit Dalarna som ägs gemensamt av Dalarnas kommuner har ifrågasatts av flera kommuner och i början av året klubbades en ny finansieringsmodell igenom. En modell som bland annat Malung-Sälens kommun forsatt kritisera.

Nu öppnar även socialdemokraterna, vänsterpartiet och Kristdemokraterna i Vansbro för att utvärdera vad turistbolaget gett kommunen i förhållande till de till exempel drygt 840 000 kronorna som kommunen ska betala in för år 2022.

Valet 2022 Vansbro

– Helst vill vi se en påbörjad utvärdering i höst under nästa mandatperiod, säger Torsten Larsson (KD).

Båda för utvärdering – men ett parti öppnar för att lämna Visit Dalarna: hör mer hur Torsten Larsson (KD) och Stina Munters (C) resonerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Vansbro

Mer i ämnet