Kommunalrådet bekräftar bedrägerimisstankarna

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Joakim Stork(C) bekräftar omständigheterna kring det avslöjande som SVT Dalarna gjorde igår. En enhetschef och dennes son sparkades av kommunen sedan vad som misstänks vara ett omfattande bedrägeri uppdagats.

Falu kommun hänvisar alla frågor kring fallet där en man ska ha varit avlönad i 14 år utan att jobba till den tillförordnade kommunchefen Kjell Nystöm. Han i sin tur hänvisar till förundersökningssekretess och avböjer alla frågor.

Bekräftar det som SVT berättat

När SVT träffar kommunalråd Joakim Storck (C) bekräftar han dock att kommunen misstänker att det ligger till så som det framställs i polisanmälan.

– Det är förvånande. Det här har ju pågått i, vad vi vet, 14 år och under olika politiska system. Det tycks vara något som brister i möjligheten att följa upp på personalsystemnivå, säger Joakim Storck.

”Självklart fel”

Vad säger du om det som nu är känt?

– Jag säger att det självklart är fel. Så här får det inte gå till.

SVT har även sökt kommunstyrelsens ordförande Susanne Norberg(S) som avböjer en intervju.

Se intervjun med Joakim Storck i filmklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.