Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Orsas kommunalråd Mikael Thalin (C) om hur han tror Orsa påverkas av nedläggningen av rovdjursparken och vad han tänker om planerna för området framöver.

Kommunalrådet om att rovdjursparken läggs ned: ”Helt överraskad är man ju inte”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tidigare spekulationer kom tisdagens besked om att Orsa rovdjurpark läggs ned under året inte som någon chock för Orsas kommunalråd Mikael Thalin (C). Han tror att näringlivet och turismen i kommunen kommer att påverkas negativt på kort sikt, men har en stor tilltro till utvecklingen av Grönklitt på lång sikt.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att Orsa Rovdjurspark kommer att stängas för besökare sista oktober 2022. Rovdjursparken har varit ett viktigt besöksmål som lockat turister till Orsa och kommunalrådet Mikael Thalin (C) beklagar beskedet.

– Det här är inte bra för turismen i Orsa, åtminstone inte på kort sikt, säger han när SVT Nyheter Dalarna träffar honom på tisdagen.

Kom det som en överraskning för dig?

– Det har ju spekulerats till och med i media om hur statusen är på parken vad gäller besökare och så vidare, så det är klart att helt överraskad är man ju inte, med tanke på det, säger Mikael Thalin (C).

I klippet berättar han om hur han tror Orsa påverkas av nedläggningen och vad han tänker om planerna för området framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orsa Rovdjurspark

Mer i ämnet