Vill satsa på turister istället för tigrar – så ser framtiden ut för Orsa Rovdjurspark

Uppdaterad
Publicerad

Med besöksnäringen i fokus väljer Grönklittsgruppen att avveckla Orsa rovdjursparken med start under 2022, berättar styrelseordförande Göran Bronner för SVT.

– Jag tror det här har diskuterats under en lång tid inom ramen för tidigare styrelser, därför att det varit en lång historisk period av svag finansiell ställning i parken och olönsamhet.

Såldes och styckades upp

Göran Bonner har varit ordförande sedan i somras för Grönklittsgruppen, som i sin tur haft en omtumlande period.

Orsa rovdjurspark

Tidigare i vår valde bland annat Orsa besparingsskog att sälja sina aktier till United Camping, som i sin tur valde att sälja sin majoritetsandel till privatpersoner.

På kort tid gick den nya Grönklittsgruppen med Göran Bonner från att driva både bland annat Orsa camping, skidanläggningen i Grönklitt och rovdjursparken till att sälja campingdelen till de nygamla ägarna United Camping.

Satsar bara på skidanläggningen

Nu väljer Grönklittsgruppen istället att satsa på nya boenden samt utvecklingen av konferensverksamheten.

– Det är tråkigt besked att ge, säger Bronner men menar att Grönklittgruppen vill satsa på att utveckla turism- och konferensområdena istället.

I klippet hör du ordförande Göran Bronner om planen för själva rovdjursparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orsa rovdjurspark

Mer i ämnet