Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför borde Sverige och Falun ha fått OS 2030? – hör svaren från kommunalrådet och Svenska skidspelens vd i videoklippet. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Kommunalrådet: OS-kampanjen blev billig för Faluns skattebetalare

Publicerad

Faluns kommunalråd Liza Lundberg (S) och Ulrika Back Eriksson från Svenska Skidspelen är besvikna på beskedet om att OS inte kommer att arrangeras i Sverige 2030. Men det är inga stora summor som har investerats i förberedelserna.

Sveriges ambition under den här ansökningsperioden har varit hållbarhet – alltså att använda befintliga arenor och att inte lägga onödiga pengar på att locka röster och uppmärksamhet från beslutsfattarna.

Därför har OS-ansökningen heller inte hunnit bli särskilt dyr för faluborna. I videoklippet berättar kommunalrådet mer om hur mycket tid och personal Falu kommun har avsatt.

Frankrike 2030 och USA 2034

Internationella olympiska kommittén går istället vidare med ansökningarna från Frankrike och USA, bland annat eftersom det fanns ett tydligare uttalat stöd från både allmänheten och ländernas regeringar.

Varför borde Sverige och Falun ha fått OS 2030? – hör svaren från kommunalrådet och Svenska skidspelens vd i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.