Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är ett strategiskt bra läge” säger kommunalråd Hans Unander (S). Hör mer i klippet ovan. Foto: Sofie Lind, SVT

Kommunen köper mark i Sälens by – nära det planerade polishuset

Publicerad

Malung-Sälens kommun har fått upp ögonen för en fastighet i centrala Sälen – precis intill där det omdiskuterade polishuset planeras att byggas.

Kommunfullmäktige ska ta beslut om köpet på måndag, men kommunalrådet menar att köpet inte har något med polishusbygget att göra.

Fler bostäder eller kanske ett trygghetsboende – så förklarar kommunalrådet Hans Unander (S) det planerade fastighetsköpet.

– Det är ett strategiskt bra läge och där vi gärna ser att vi har mark även nere i byn och inte bara på fjället, förklarar han.

Köps inte för att möjliggöra polishus

Fastigheten som kommunen planerar att köpa ligger precis vid den omdiskuterade platsen där polisen och kommunen vill bygga ett nytt polishus i Sälens by. Kommunen har ställt sig positiva till byggnationen på den avsedda platsen, medan grannar och andra reagerat starkt.

Frågan om bygget är nu uppe i mark- och miljööverdomstolen för beslut.

Till saken hör att kommunen tidigare köpt en markdel nedanför fastigheten för drygt 800 000 kronor – en markdel som då införskaffades för att skapa mer yta åt det planerade polishuset. Men det gäller inte det planerade köpet nu, menar Hans Unander (S).

Hur mycket har kommunen lagt i bud?

– Det vill jag egentligen inte säga, men fastigheten låg ute för 3 miljoner och vi har lagt bud på 3,4 miljoner kronor, förklarar han.

Fastighetsköpet ska tas upp i kommunfullmäktige på måndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer