Foto: Patrik Qvicker/SVT.

Trög rekrytering av nya poliser till Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Rekryteringen av nya poliser till Sälen går trögt och inte alls så snabbt som polisen i Dalarna vill. Nu kommer hjälp från högsta polisledningen.

– Det är ett av mina viktigaste uppdrag, säger regionpolischef Patrick Ungsäter.

I dag finns 18 anställda vid polisen i Sälen. För några år sen sa den lokala polisledningen i Dalarna att det skulle rekryteras 10 nya poliser i Sälen. Det har blivit några fler sedan dess men inte alls så många som utlovades då. Tilldelningen från centralt håll har inte blivit som polisen lokalt hoppades.

– Nej, det ska bli fler, främst uniformerade poliser i Sälen, säger lokalpolisområdeschef Rune Lindbom.

Polisen i Dalarna

Regionpolischefen på besök

I dagarna har högsta polischefen i region Bergslagen, Patrick Ungsäter, besökt Sälen för att skapa sig en egen bild av behovet av utökade poliser i Sälenområdet. Inte minst med tanke på den stora utbyggnaden i Sälenfjällen, med bland annat en flygplats, och det planerade bygget av ett nytt polishus i Sälen.

– I region Bergslagen ska vi få ungefär 400 nya poliser fram till år 2025. Självklart kommer Sälen att få den del som krävs, säger Patrick Ungsäter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisen i Dalarna

Mer i ämnet